بابافت بلاگ

۸ تکنیک چیدمان در عکاسی غذا؛ چرا تزیین غذا با چیدمان متفاوت است!

8 تکنیک عالی برای چیدمان در عکاسی غذا

حتما برایتان اتفاق افتاده است که با دیدن تصویر یک غذا در اینترنت، دلتان بخواهد آن را مزه کنید و به خود می‌گویید، حتما خیلی خوشمزه است. آیا فکر می‌کنید، این حس‌چشیدن آن غذا کاملا اتفاقی است؟ باید بگویم جواب نه است. این یکی از ترفند‌های چیدمان عکاسی غذا است که باعث می‌شود شما حس خوبی از آن تصویر بگیرید. چیدمان عکاسی غذا، بسیار مهم است و اگر به‌درستی اجرا شود، حس خواستن و چشیدن در مخاطب ایجاد می‌کند.

عکاسی غذا یکی از شیوه‌های تبلیغاتی صنایع غذایی، رستوران‌ها و کافه‌هاست که نیاز به مهارت‌های ویژه‌ای دارد. برای گرفتن یک تصویر خوشمزه، شما علاوه‌بر داشتن مهارت کافی در عکاسی و آشنایی با دوربین، باید بدانید چطور المان‌های سوژه خود را بچینید. در ادامه با 8 تکنیک عالی برای چیدمان در عکاسی غذا آشنا می‌شوید، پس با ما همراه باشید.

عکاسی غذا چیست؟

به عکاسی از انواع خوردنی‌ها و صنایع غذایی، عکاسی غذا می‌گویند. در عکاسی غذا، چیدمان المان‌های اطراف سوژه بسیار اهمیت دارد. روش‌های متعددی برای این نوع عکاسی پیشنهاد می‌شود و هر کدام طرفداران خود را دارند. در ادامه ابتدا به معرفی ابزارهای مورد نیاز عکاسی غذا می‌پردازیم و سپس تکنیک‌های عالی در این مسیر را معرفی می‌کنیم. همچنین در آموزش عکاسی غذا می‌توانید بطور کامل به این حوزه عکاسی مسلط شوید.

8 تکنیک عالی برای چیدمان در عکاسی غذا
8 تکنیک عالی برای چیدمان در عکاسی غذا

تجهیزات مورد نیاز در عکاسی از غذا

دوربین حرفه‌ای: برای عکاسی از غذا حتما از یک دوربین باکیفیت استفاده کنید. غذا موارد کوچک زیادی دارد که با یک دوربین حرفه‌ای به راحتی قابل ثبت‌کردن است (اگر دوربین حرفه‌ای در اختیار ندارید و از موبایل استفاده می‌کنید، عکاسی غذا با موبایل را حتما مطالعه کنید).

سه‌پایه دوربین: سه‌پایه دوربین باید از نوع خوب آن باشد. این ابزار، لرزش را به دروبین منتقل نکند و در هر جهتی قابل تنظیم باشد.

پایه نور: در عکاسی غذا نور بسیار مهم است. معمولا عکاسی غذا در استودیو یا محل تهیه غذا انجام می‌شود. برای تهیه عکس از غذا با جزئیات کامل باید از فاصله نزدیک نوری ملایم از تمام جهات به سوژه تابانده شود. به همین خاطر به چند پایه نور نیاز دارید. در نورپردازی در عکاسی غذا اطلاعات بیشتری کسب کنید.

بک‌گراند یا فون: فون پارچه‌ای است که برای بک‌گراند تصویر از آن استفاده می‌کنند. در عکاسی غذا معمولا از بالا و در زاویه 90 درجه عکس‌برداری انجام می‌شود، اما گاهی زاویه 45 درجه هم تصویری زیبا می‌سازد. برای این زاویه نیاز دارید تا بک‌گراندی در پشت تصویر داشته باشید. در اکسسوری عکاسی غذا، لیست اکسسوری های ضروری و تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی از غذا را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: ترکیب‌بندی در عکاسی غذا 

عکاسی غذا چیست؟
عکاسی غذا چیست؟

بهترین زاویه دوربین در عکاسی غذا

زاویه در عکاسی غذا بسیار مهم است. معمولا عکاسی از بالا با زاویه 90 درجه و از کنار با زاویه 45 درجه انجام می‌شود. با این حال یادتان باشد، شما بی‌نهایت زاویه دارید که ممکن است یکی  از آنها برای شما بهترین زاویه باشد. باید زوایای مختلف را امتحان کنید. اگر به تعداد زیادی از تصاویر غذا نگاه کنید، متوجه خواهید شد که دو زاویه 90 و 45 قطعا زوایای غالب دوربین برای عکاسی از غذا هستند.

زاویه 45 درجه، توصیفی، دارای عمق و شامل اطلاعات بسیار بیشتری برای بیننده است. زاویه دوربین 45 درجه برای چیدمان در عکاسی غذا ، توانایی نمایش بیشتر داستان در اطراف غذا را دارد. این زاویه بسیار در بین عکاسان حرفه‌ای محبوب است.برای عکاسی خلاقانه از غذا ترفندهای جذابی را در ترفند عکاسی غذا برای شما آورده‌ایم

بهترین تکنیک‌های چیدمان درعکاسی غذا

اصول ترکیب‌بندی و چیدمان خوب برای ایجاد عکس های غذایی موفق ضروری است. در آموزش چیدمان در عکاسی بیشتر بخوانید. در اینجا 8 نکته ضروری برای ترکیب عکاسی از غذا آورده شده است. شما می‌توانید با انجام این تکنیک‌ها تصاویر خارق‌العاده‌ای ثبت کنید. 

عناصر را برای حفظ علاقه بیننده مرتب کنید

برای استفاده حداکثری از تئوری ترکیب‌بندی و چیدمان، باید بفهمیم که چگونه چشمان ما در یک تصویر حرکت می‌کنند. ابتدا به مهم‌ترین نقطه مورد علاقه می‌رویم و سپس به دور صحنه می‌چرخیم.

مردم با دیدن یک تصویر، اولین بار تمایل دارند بر روی درخشان‌ترین و رنگارنگ‌ترین عناصر عکس تمرکز کنند. بنابراین بهتر است هنگام ایجاد ترکیب غذایی خود این را در نظر داشته باشید. درک این مفاهیم به شما کمک می‌کند عناصر درون تصویر خود را بهتر بچینید. با این تکنیک سوژه شما در قلب تصویر با کنتراست بیشتر و بقیه موارد چیدمان با کنتراست کمتر، می‌تواند مخاطب را جذب کند.

از زاویه‌ها و جهت‌گیری برای تکمیل غذا استفاده کنید

در چیدمان عکاسی غذا، زوایای دوربین و جهت‌گیری شما بسیار مهم است. آنها نه تنها بر نحوه ارائه غذا تأثیر می‌گذارند، بلکه نحوه درک مردم از تصویر شما را نیز شکل می‌دهند. سه زاویه دوربین اصلی برای عکاسی از غذا وجود دارد. آنها 90 درجه (از بالا)، 45 درجه و مستقیم هستند. چیدمان در عکاسی غذا موارد زیادی را شامل می‌شود، اما زاویه‌های خاص طرفداران زیادی دارد.

نوع ظروف غذاخوری و وسایلی که استفاده می‌کنید اغلب زاویه انتخابی شما را تعیین می‌کند. بنابراین از منظری عکس بگیرید که جذابیت سوژه اصلی شما را نشان دهد. غذاهای بلند مانند همبرگر با استفاده از زاویه مستقیم به بهترین شکل به نظر می‌رسند. نه تنها بر ارتفاع غذا تاکید می‌کنند بلکه لایه‌های آن را نیز نشان می دهند. در عکاسی غذا، نمای زاویه 90 درجه نظم بصری ایجاد می‌کند. همچنین در زمانی که چندین عنصر در تصویر وجود دارد، مشکلات بلندی و پستی عناصر را نشان نمی‌دهد.

وقتی عکس‌های غذای خود را در زاویه 45 درجه می‌گیرید، بینندگان بهترین واکنش را نشان می‌دهند. تنها به این دلیل که نشان می‌دهد آن‌ها معمولاً غذای خود را هنگام خوردن از پشت میز می‌بینند.


استفاده از رنگ‌‌ها برای ترکیب بندی در عکاسی غذا

روانشناسی رنگ؛ ترکیب بندی در عکاسی غذا

رنگ‌ها ابزاری قدرتمند در ترکیب بندی در عکاسی غذا هستند که می‌توانند بر احساسات و ادراک بیننده تاثیر بگذارند. استفاده از رنگ‌های مناسب می‌تواند عکس شما را جذاب‌تر، خوشمزه‌تر و دلرباتر کند. رنگ‌های گرم مانند قرمز، نارنجی و زرد می‌توانند حس گرما، شور و اشتیاق را در بیننده ایجاد کنند. این رنگ‌ها برای عکاسی از غذاهای گرم مانند خورش، پیتزا و کیک مناسب هستند.

رنگ‌های سرد مانند آبی، سبز و بنفش می‌توانند حس آرامش، خنکی و تازگی را در بیننده ایجاد کنند. این رنگ‌ها برای عکاسی از غذاهای سرد مانند سالاد، بستنی و نوشیدنی‌ها مناسب هستند. در جدول زیر انواع رنگ ها بهمراه تاثیری که آن‌ها دارند برای شما آورده شده:

رنگتاثیر رنگ
قرمزایجاد احساس گرما، انرژی و شور، جلب توجه
آبیایجاد احساس سردی و اعتدال، آرامش بخش
سبزنمایان کردن طبیعت و زیبایی، ایجاد تعادل
زردایجاد احساس شادی، توجه به دقت و نور
نارنجیایجاد احساس انرژی، جلب توجه، افزایش اشتها
بنفشنمایش احساسات عمیق، رمانتیک و مهیج
صورتیایجاد احساس دلنشینی و ملایمی، طراحی زنانه
قهوه‌ایایجاد احساس گرما و ارتباط با طبیعت
سیاه و سفیدایجاد احساس کلاسیک و زیبایی ساده
طلاییافزایش لطافت و لوکسی، تاکید بر جزئیات
رنگ‌ها ابزاری قدرتمند در عکاسی غذا هستند که می‌توانند بر احساسات و ادراک بیننده تاثیر بگذارند.

علاوه بر این، رنگ‌ها می‌توانند برای ایجاد حس تعادل، تناسب و هارمونی در عکس شما استفاده شوند. برای مثال، می‌توانید از رنگ‌های متضاد برای ایجاد کنتراست و برجسته کردن سوژه خود استفاده کنید.

ترکیب بندی در عکاسی غذا با رنگ‌های مکمل

رنگ‌های مکمل رنگ‌هایی هستند که در چرخه رنگ روبروی یکدیگر قرار دارند. استفاده از رنگ‌های مکمل در کنار یکدیگر می‌تواند کنتراست و جذابیت بصری زیادی در ترکیب بندی در عکاسی غذا شما ایجاد کند.

رنگ اصلیرنگ مکمل
قرمزسبز
آبینارنجی
زردبنفش
سبزقرمز
نارنجیآبی
بنفشزرد
رنگهای مکمل که در کنار یکدیگر قرار گرفته، تناوب رنگی جذابی را ایجاد می‌کنند و تاثیرات بصری فوق‌العاده‌ای دارند.

برای مثال، می‌توانید از یک بشقاب قرمز برای سرو غذای سبز رنگ استفاده کنید. یا می‌توانید از یک دستمال سفره نارنجی برای عکاسی از غذای آبی رنگ استفاده کنید.

استفاده از رنگ‌های مشابه

رنگ‌های مشابه رنگ‌هایی هستند که در چرخه رنگ در کنار یکدیگر قرار دارند. استفاده از رنگ‌های مشابه در کنار یکدیگر می‌تواند حس آرامش و وحدت در ترکیب بندی در عکاسی غذا ایجاد کند. برای مثال، می‌توانید از یک بشقاب قهوه‌ای برای سرو غذای کرم رنگ استفاده کنید. یا می‌توانید از یک دستمال سفره سبز رنگ برای عکاسی از غذای آبی رنگ استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اکسسوری در عکاسی غذا

چیدمان را با یک موضوع واحد بهبود دهیدچیدمان را با یک موضوع واحد بهبود دهید
چیدمان را با یک موضوع واحد بهبود دهید

چیدمان را با یک موضوع واحد بهبود دهید

چه سبک غذای عکاسی شما مینیمالیست باشد یا نه، بهتر است فقط از یک آیتم به‌عنوان سوژه اصلی خود استفاده کنید. البته شما چند موضوع اصلی می‌توانید داشته باشید. به‌طور کلی، داشتن یک نقطه مورد علاقه ترکیب شما را بسیار منسجم‌تر می‌کند. هنگام عکاسی می‌توانید عناصر نزدیک به محصول را در کنارش بگذارید اما این چیدمان نباید به نحوی باشد که محصول اصلی درست دیده نشود. می‌توانید نقاط کانونی محصول را با نور، رنگ، ایزوله یا کنتراست مشخص کنید. در بیشتر موارد، اطمینان حاصل کنید که نقطه اصلی مورد علاقه شما واضح‌ترین قسمت تصویر است.

از فضای منفی برای ایجاد تعادل استفاده کنید

فضای مثبت منطقه‌ای است که غذا و وسایل شما در آن برای عکاسی، قرار می‌گیرند. در همین حال، فضای منفی منطقه‌ای است که چشمان شما می‌توانند در آن استراحت کنند. این فضاهای منفی باید خالی باشند و بیشتر کامل کننده فضای مثبت به حساب می‌آیند. اگر می‌خواهید چیدمان در عکاسی غذا به خوبی عمل کند، حتما به این فضاها توجه ویژه داشته باشید.

از قانون شانس برای ایجاد تعادل استفاده کنید

در هنگام عکاسی از یک گروه غذا، از تعداد فرد عناصر در تصویر خود استفاده کنید. اعداد فرد باعث ایجاد حس تعادل و هماهنگی میشود. همچنین یک نقطه استراحت برای چشم ما فراهم می‌کند. تعداد زوج معمولا تمرکز ما را بین 2 گروه تقسیم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ۲۰ تکنیک عکاسی حرفه ای برای ثبت تصاویر شگفت انگیز

عناصر اصلی را با استفاده از قانون یک سوم قرار دهید

هنگامی که در مورد چیدمان در عکاسی غذا صحبت می‌شود، قانون یک سوم را می‌شنوید. این یک تکنیک است که کادر را به 9 بخش مساوی تقسیم می‌کنید. عناصر مهم در صحنه را، در امتداد خطوط شبکه یا در نقاطی که تلاقی می‌کنند قرار می‌دهید. این نقاط تصاویر شما را از نظر بصری زیبا می‌کنند.

انتخاب‌های خلاقانه با نسبت طلایی

از «نسبت طلایی» پیروی کنید که 1:1.168 است. این مفهوم ریاضی باستانی ترکیبی متعادل و دلپذیر ایجاد می‌کند. شما می‌توانید نسبت طلایی را در هر جایی پیدا کنید. حتی این نسبت در بدن انسان و همچنین در مولکول های DNA ظاهر می‌شود. شاید به همین دلیل است که ما به سمت آن گرایش داریم. در کنار سایر موارد چیدمان در عکاسی غذا می‌توانیم از این دانش نیز استفاده کنیم. گنجاندن نسبت طلایی در تصاویر به مغز ما کمک می‌کند تا تصاویر بصری را آسان‌تر پردازش کند.

مارپیچ فیبوناچی
مارپیچ فیبوناچی

مارپیچ فیبوناچی دنباله‌ای از اعداد است که نسبت طلایی را تشکیل می‌دهند. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، می‌توانید یک سری مربع با استفاده از این الگوی عددی رسم کنید. مارپیچ فیبوناچی را با کشیدن یک قوس از یک گوشه به گوشه مقابل در هر مربع ایجاد می‌کنید. حواس پرت کننده است، اینطور نیست؟ اما چگونه مارپیچ فیبوناچی می‌تواند در ترکیب عکاسی از غذا به شما کمک کند؟

سوژه‌های خود را در امتداد یک خط منحنی قرار دهید تا یک خط مستقیم. انجام این کار باعث ایجاد جریان و حرکت می‌شود و چشم بیننده شما را به اطراف تصویر هدایت می‌کند. این تکنیک ترکیب‌بندی برای عکس‌های 90 درجه بسیار خوب عمل می‌کند. همچنین زمانی که چندین عنصر در تصویر وجود دارد، باعث ایجاد تعادل می‌شود.

از این تکنیک چیدمان در عکاسی غذا استفاده کنید تا به شما کمک کند، تصاویر مینیمالیستی بیشتری ثبت کنید. حتی برای اینکه چیدمان‌های مسطح یا مناظر رومیزی، بیش از حد به هم ریخته یا نامرتب به نظر نرسند، می‌توانید ازین نسبت طلایی استفاه کنید.

بیشتر بخوانید: روش‌های درآمد در عکاسی غذا؛ مرور بهترین و سریعترین‌ها

از مثلث طلایی برای جلب توجه بیننده استفاده کنید
از مثلث طلایی برای جلب توجه بیننده استفاده کنید

از مثلث طلایی برای جلب توجه بیننده استفاده کنید

یکی دیگر از رویکردهای قدرتمند برای ترکیب عکاسی از غذا، استفاده از مثلث است. این اشکال توجه بیننده را درون کادر نگه می‌دارد. این به این دلیل است که باعث می‌شود چشم در یک حلقه پیوسته از یک نقطه به نقطه دیگر حرکت کند.

مثلث ها همچنین ابزارهای ترکیبی قدرتمندی در هنگام ایجاد عکس های غذا هستند زیرا خطوط افقی و عمودی نشان دهنده ثبات است. و همچنین کمک می‌کند که مثلث ها سه نقطه داشته باشند. به یاد داشته باشید، اعداد فرد حس هماهنگی و تعادل را ایجاد می‌کنند.

همچنین حتما می‌دانید پس از مرحله عکاسی، نوبت به مرحله مهم ادیت می‌رسد، در ادیت در عکاسی غذا بطور کامل این مرحله را به شما آموزش داده‌ایم.

سخن پایانی

تبدیل‌شدن به یک عکاس حرفه‌ای غذا، مستلزم تلاش زیاد است. همیشه تکنیک‌های مختلف را امتحان کنید تا به شما در بهبود ترکیب بندی در عکاسی غذا کمک کند. یادگیری تکنیک های بیشتر در تکنیک در عکاسی غذا. اطمینان حاصل کنید که سوژه خود را در جایی قرار داده‌اید که چشم به‌طور طبیعی جذب می‌شود. می‌توانید از مثلث‌ها برای قرار دادن عناصر خود در صحنه خود استفاده کنید.

حتی می‌توانید نقاط کانونی خود را روی خطوط متقاطع تنظیم کنید. همیشه فضای منفی را در نظر بگیرید. در نهایت، هدف از ترکیب‌بندی و چیدمان، ایجاد تصاویر پویا و متعادل برای هدایت چشم بیننده است. هرچه ترکیب‌بندی شما قوی‌تر باشد، عکاسی از مواد غذایی بهتری انجام می‌شود.

منابع: + +

سوالات متداول

تجهیزات مورد نیاز در عکاسی از غذا چیست؟

1. دوربین حرفه‌ای 2. سه پایه 3. پایه نور 4. بک‌گراند یا فون

بهترین زاویه دوربین در عکاسی غذا چیست؟

معمولا عکاسی از بالا با زاویه 90 درجه و از کنار با زاویه 45 درجه انجام می‌شود. با این حال یادتان باشد، شما بی‌نهایت زاویه دارید که ممکن است یکی  از آنها برای شما بهترین زاویه باشد. باید زوایای مختلف را امتحان کنید. زاویه دوربین 45 درجه برای ترکیب بندی در عکاسی غذا ، توانایی نمایش بیشتر داستان در اطراف غذا را دارد. این زاویه بسیار در بین عکاسان حرفه‌ای محبوب است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *