بابافت بلاگ

رنگ در عکاسی تبلیغاتی؛ اهمیت رنگ در عکس و جذب مخاطب

رنگ در عکاسی تبلیغاتی

تبلیغات، مهم‌ترین بخش از پیشرفت و توسعه کسب و کارها در دنیای امروز به شمار می‌آید و مدیران مجموعه‌ها و بیزینس‌ها از ویدیوها و عکس‌های تبلیغاتی برای کسب اعتبار برند و فعالیتشان استفاده می‌کنند. اگر کارتان عکاسی تبلیغاتی است، باید هدف فعالیت خود را بدانید و در راستای آن تلاش کنید. مهم‌ترین هدف شما باید جلب توجه بیننده و تبدیل او به یک مشتری بالفعل باشد و این هدف تنها زمانی محقق می‌شود که شما بتوانید از ابزار موجود به شکل درست استفاده کنید. یکی از ابزارهای مهم شما در این مسیر، رنگ است. رنگ در عکاسی تبلیغاتی نقش بسزایی دارد و شما در مرحله اول باید روانشناسی رنگ‌ها را یاد بگیرید تا بتوانید از خواص آن‌ها در جهت بهبود پروژه‌هایتان استفاده کنید. در ادامه این مطلب قصد داریم در رابطه با رنگ‌ها و نقششان در عکاسی تبلیغاتی اطلاعاتی به شما بدهیم. با ما همراه باشید.

کاربرد رنگ در عکاسی تبلیغاتی و روانشناسی

به‌طور کلی رنگ‌ها دارای شخصیت، خواص و هویت خاص خود هستند و می‌توانند بر ذهن بیننده و عکاسی ذهنی تاثیر شگرفی داشته‌باشند. از این روز عکاسان تبلیغاتی ماهر و باتجربه ترجیح می‌دهند عمده‌ تمرکز خود را بر روی استفاده از رنگ‌های مختلف در چیدمان صحنه و ترکیب‌بندی تصاویر خود بگذارند. در ادامه، مفاهیم و خواص پرکاربردترین رنگ‌ها در عرصه عکاسی صنعتی و تبلیغاتی را برایتان بازگو می‌کنیم.

کاربرد رنگ در عکاسی تبلیغاتی و روانشناسی
کاربرد رنگ در عکاسی تبلیغاتی و روانشناسی

کاربرد رنگ مشکی در عکاسی تبلیغاتی

رنگ مشکی یکی از شیک‌ترین و جذاب‌ترین رنگ‌ها به شمار می‌آید و از آن در صنایع مختلفی خصوصا صنعت مد و پوشاک استفاده می‌شود. مهم‌ترین کاربرد رنگ مشکی در عرصه تبلیغات، نشان دادن اقتدار، قدرت و توانمندی است. علاوه بر عرصه مد و پوشاک، از رنگ مشکی در عکاسی از محصولات مختلف نیز برای تکمیل کادر استفاده می‌شود و به نوعی این رنگ می‌تواند مکمل مناسبی برای عکاسی باشد.

کاربرد رنگ سفید در عکاسی تبلیغاتی

سفید یکی دیگر از پرکاربردترین رنگ‌ها در عرصه تبلیغات است. این رنگ در نگاه اول نماد آرامش و پاکیزگی است و می‌تواند نور را به بهترین شکل ممکن منعکس کند. به همین جهت عکاسان تبلیغاتی در حوزه لباس، کالای خانه و لوازم بهداشتی ترجیح می‌دهند از این رنگ برای تحریک ذهن و چشم مخاطب استفاده کنند. مشخصا زمانی که بیننده در عکس‌های تبلیغاتی مواد شوینده با رنگ سفید مواجه شود، ذهن تاثیر زیادی از آن می‌پذیرد و می‌توان گفت عکاس در چنین شرایطی موفق عمل کرده است.

بیشتر بخوانید: چگونه یک هارمونی رنگی در صفحه اینستاگرام ایجاد کنیم؟

کاربرد رنگ قرمز در عکاسی تبلیغاتی

قرمز یکی از قدرتمندترین رنگ‌ها است که در بسیاری از حوزه‌های عکاسی تبلیغاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنابراین اهمیت این رنگ در عکاسی تبلیغاتی غیر قابل انکار است، چرا که می‌تواند نماد پویایی، سرزندگی و حرکت در عکس‌ها باشد. این رنگ قادر است با قدرت بسیار زیاد خود، تاثیرات عاطفی قابل توجهی بر روی بیننده بگذارد و ذهن او را هدایت کند. گرما، عشق، هیجان و اشتها از دیگر احساساتی هستند که این رنگ به بیننده منتقل می‌کند.

اگر به عکس‌های تبلیغاتی که در حوزه غذا و مواد غذایی ثبت می‌شوند نگاهی بیندازید، متوجه کاربرد بسیار زیاد آن می‌شوید. عکاسان تبلیغاتی این حوزه تلاش می‌کنند به کمک رنگ قرمز اشتها و میل به غذا را در ذهن مخاطب تشدید کنند و تا حد زیادی هم موفق می‌شوند. مهم نیست این رنگ در پس زمینه استفاده شود یا در سوژه اصلی تصاویر، در نهایت رنگ قرمز می‌تواند تاثیر خود را به شکل عمیقی بگذارد.

در مفهومی دیگر، کاربرد این رنگ را در عکس‌های تبلیغاتی که به منظور افزایش امید به زندگی، شور و نشاط ثبت می‌شوند را می‌توان مشاهده کرد. عکس‌های تبلیغاتی که از مجموعه‌های حمایتی ثبت می‌شوند، شاهد مثال خوبی برای این ادعا هستند. در عکس‌های تبلیغاتی که با محور خانواده به ثبت می‌رسند نیز رنگ قرمز جایگاه مستحکمی دارد و حتما یک المان قرمز‌رنگ در این عکس‌ها به چشم می‌آید. حواستان باشد که این رنگ قدرت زیادی دارد و اگر از آن بیش از اندازه استفاده شود، می‌تواند چشم مخاطب را اذیت کند.

کاربرد رنگ نارنجی در عکاسی تبلیغاتی

رنگ نارنجی یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین رنگ‌های ثانویه در چرخه رنگ است که در عکاسی تبلیغاتی نیز از آن استفاده زیادی می‌شود. این رنگ در عکاسی تبلیغاتی عمدتا به منظور نشان دادن عشق، شور، شادی، خلاقیت و تشویق کاربرد دارد.

به همین علت است که رنگ نارنجی در تصاویر تبلیغاتی که از اسباب‌بازی کودکان، مهد کودک‌ها، شهربازی‌ها، پارک‌ها، لباس‌های کودکانه و… ثبت می‌شوند، نقش مهمی ایفا می‌کنند. علاوه بر این، ترکیب رنگ نارنجی در کنار قرمز می‌تواند به شدت اشتهاآور باشد و بسیاری از عکاسان تبلیغاتی در حوزه کافه، رستوران و… از این رنگ برای تحریک ذهن و چشم بیننده استفاده می‌کنند.

کاربرد رنگ نارنجی در عکاسی تبلیغاتی
کاربرد رنگ نارنجی در عکاسی تبلیغاتی

کاربرد رنگ زرد در عکاسی تبلیغاتی

درخشان‌ترین و روشن‌ترین رنگ از میان رنگ‌های اصلی و گرم، رنگ زرد است و انرژی بسیار بالایی را به مخاطب منتقل می‌کند. هر چقدر طیف تنالیته این رنگ به سمت طلایی پیش برود، انرژی آن هم افزایش پیدا می‌کند. روانشناسان رنگ زرد را نماد از امید، حال خوب، کنجکاوی و بازیگوشی می‌دانند و اگر به عکس‌های تبلیغاتی که به کودکان مربوط می‌شوند توجه کنید، حتما این رنگ را یا در پس زمینه و یا در بخش‌های اصلی مشاهده می‌کنید.

به جرات می‌توان گفت رنگ زرد در عکاسی تبلیغاتی یکی از پرکاربردترین رنگ‌ها محسوب می‌شود. به غیر از تصاویر تبلیغاتی مربوط به کودکان، در مبحث تبلیغات صنایع غذایی، تهیه‌ غذاها و رستوران‌ها نیز از این رنگ استفاده زیادی می‌شود.

حتی اگر به برندهای بزرگی مانند مک دونالد هم نگاه کنید، اهمیت کاربرد این رنگ در کنار رنگ اشتهاآور دیگری مانند قرمز را متوجه می‌شوید. هر چقدر رنگ زرد به سمت تنالیته طلایی میل کند، کاربرد آن نیز در عکاسی تبلیغاتی متفاوت می‌شود. رنگ طلایی نماد پول و جواهر است و در وهله اول حس ثروت را به بیننده منتقل می‌کند.

به همین علت عکاسان تبلیغاتی حوزه جواهرات از رنگ طلایی استفاده زیادی می‌کنند و تیم تبلیغاتی شرکت‌های سرمایه‌گذاری ترجیح می‌دهند حتما در تبلیغات و بیلبوردهایشان این رنگ را جای دهند. کاربرد دیگر این رنگ در عکاسی تبلیغاتی، نشان دادن اصالت محصولات، خصوصا محصولات آرایشی و بهداشتی است.

عکاس در عکس‌های تبلیغاتی برندهای معتبر و بزرگ لوازم آرایشی از این رنگ کمک زیادی می‌گیرد و می‌تواند توجه مخاطب را در همان نگاه اول به خود جلب کند. البته رنگ زرد هم مانند رنگ قرمز به دلیل انرژی بالایی که دارد، اگر بیش از اندازه در کادر تصاویر تبلیغاتی استفاده شود باعث اذیت شدن چشم بیننده شده و تاثیر معکوس می‌گذارد. به همین علت عکاسان تبلیغاتی محصولات مختلف ترجیح می‌دهند در کالکشن تصاویرشان رگه‌هایی از رنگ زرد یا طلایی را به کار ببرند.

بیشتر بخوانید: تاثیر رنگ در عکاسی مفاهیم و کارکرد رنگ در عکاسی

کاربرد رنگ زرد در عکاسی تبلیغاتی
کاربرد رنگ زرد در عکاسی تبلیغاتی

کاربرد رنگ سبز در عکاسی تبلیغاتی

سبز شاخص‌ترین، رایج‌ترین و پرکاربردترین رنگی است که در طبیعت وجود دارد و اساسا بیننده با نگاه کردن به آن احساسات خوبی را تجربه می‌کند. سبز عموما نماد زندگی، طبیعت، امید، محبت، همدردی و… است و با تمام این خصوصیات منطقی است که از آن در عکس‌های تبلیغاتی استفاده شود. کاربرد این رنگ در عکاسی تبلیغاتی چند شکل متفاوت دارد. گاهی می‌توان از آن به‌عنوان رنگ پس‌زمینه استفاده کرد و در بسیاری مواقع گیاهان زمانی که به‌عنوان اکسسوری در کادر تصویر قرار می‌گیرند، رنگ سبز را به تصاویر اضافه می‌کنند.

عموما گیاهان یکی از مهم‌ترین اکسسوری‌های عکاسی تبلیغاتی به شمار می‌آیند. در دکور اکثر کافه‌های مدرن و حتی رستوران‌های سنتی از گیاهان بسیاری استفاده شده است که حضورشان در عکس‌های تبلیغاتی آن مجموعه می‌تواند مخاطب را به استفاده از خدمات آن رستوران و کافه ترغیب کند.

در تصاویر تبلیغاتی محصولات پوستی نیز از گیاهان به‌عنوان نماد اصلی طبیعت به منظور نشان دادن طبیعی و ارگانیک بودن متریال کالا استفاده می‌شود و همین می‌تواند ذهن مخاطب را به سمت خرید محصول سوق دهد. امکان ندارد تصاویر تبلیغاتی از لوازم آرایشی و بهداشتی ندیده باشید که در آن از گیاهان، برگ‌های سبز و شبنم نشسته بر روی آن‌ها استفاده‌ مفید نشده است.

کاربرد رنگ سبز در عکاسی تبلیغاتی
کاربرد رنگ سبز در عکاسی تبلیغاتی

کاربرد رنگ آبی در عکاسی تبلیغاتی

رنگ آبی به‌طور خاص نماد آرامش و سکون است و عمق بسیار زیادی دارد، چرا که در نگاه اول یادآور آسمان بی‌انتها و دریاهای عمیق است. به همین جهت این رنگ می‌تواند حس عمیقی از آرامش و امنیت را به بیننده منتقل کند و منطقی است که اهمیت این رنگ در عکاسی تبلیغاتی تا این حد ملموس باشد. برای مثال شرکت‌های بیمه به دلیل این که قصد دارن حس آرامش و امنیت بعد از دریافت خدمات بیمه را به مخاطب انتقال دهند، از این رنگ استفاده می‌کنند و این انتخاب کاملا به‌جا و صحیح است، چرا که ترکیب آن در کنار رنگ سفید در چنین تصاویر تبلیغاتی همین حس را به مخاطب می‌دهد.

در بسیاری از پروژه‌های تبلیغاتی لوازم خانگی و کالای خواب نیز رنگ آبی را مشاهده می‌کنید. خواب یادآور آرامش و سکوت است و چه رنگی بهتر از رنگ آبی می‌تواند این حس را منتقل کند؟

کاربرد رنگ بنفش در عکاسی تبلیغاتی

بنفش رنگی است که به شکل خالص چندان در طبیعت یافت نمی‌شود و در پالت رنگی نیز از ترکیب دو رنگ قرمز و آبی به وجود می‌آید. عموما این رنگ نماد ثروت، سلطنت، شکوه و عظمت است و به همین علت هم در بسیاری از تصاویر تبلیغاتی که از جواهرات تهیه می‌شود، این رنگ نقش مهمی ایفا می‌کند. به‌طور کلی رنگ بنفش در کارهای تبلیغاتی مربوط به لوازم آرایشی و جواهرات همانند رنگ طلایی عمل می‌کند و اگر در چنین پروژه‌های تبلیغاتی به کار برود، قصد ایده‌پرداز تمرکز بر اصالت و قدرت آن کالا است.

جالب است که این رنگ درست همین احساس را در بیننده ایجاد می‌کند و با مشاهده این رنگ در عکس تبلیغاتی، توقع محصولی گران‌قیمت، ارزشمند و اصیل را دارد. همین نایاب بودن این رنگ به شکل خالص در طبیعت حس دور از دسترس و کمیاب بودن کالا را نیز به بیننده انتقال می‌دهد.

علاوه بر این، بنفش می‌تواند نماد آگاهی، معنویت، روان سالم و مراقبه باشد و از این طریق نیز مورد توجه تیم‌های تبلیغاتی قرار می‌گیرد که می‌خواهند برای کلینیک‌های روانشناسی و روانپزشکی پروژه طراحی کنند. در سال‌های اخیر، جنبش‌های فمنیستی و حمایت‌گر حقوق زنان از این رنگ در کارهای تبلیغاتی‌شان بهره گرفته‌اند و می‌توان گفت رنگ بنفش به‌عنوان رنگ اصلی کارهای تبلیغاتی و آگاهی‌بخش به زنان شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: آموزش تنظیم نور و رنگ تصویر در فتوشاپ

کاربرد رنگ بنفش در عکاسی تبلیغاتی
کاربرد رنگ بنفش در عکاسی تبلیغاتی

استفاده از رنگ در عکاسی تبلیغاتی به چه شکلی انجام می‌شود؟

رنگ‌ها باید در کادر تصویر، هارمونی ایجاد کنند و اگر چنین نباشد، عکس تبلیغاتی نمی‌تواند رسالت خود را انجام دهد. چرا که نگاه مخاطب جذب آن نشده و به نوعی به خرید یا استفاده از محصول ترغیب نمی‌شود. بنابراین این مسئله اهمیت زیادی دارد. اما هارمونی رنگ در عکاسی تبلیغاتی به چه صورت‌هایی ایجاد می‌شود و شما به‌عنوان عکاس چه ترفندهایی برای رسیدن به آن می‌توانید پیاده کنید؟ یکی از کاربردی‌ترین ترفندها استفاده از ترکیب رنگ‌های سرد و گرم در تصاویر است. به‌طور کلی در چرخه رنگ، رنگ‌ها به دو نوع سرد و گرم تقسیم می‌شوند. رنگ‌های سرد شامل آبی، بنفش و سبز و رنگ‌های گرم شامل قرمز، زرد و نارنجی هستند.

هر یک از رنگ‌ها طیف‌های مختلفی نیز مانند لیمویی، یاسی، زرشکی، فسفری، نیلی و… دارند که دمای تنالیته‌شان مشابه با همان رنگ اصلی و مادر است.

یعنی مثلا رنگ یاسی که طیف بسیار روشن رنگ بنفش محسوب می‌شود، رنگی سرد است و زرشکی به‌عنوان طیف تیره رنگ قرمز، گرم به حساب می‌آید. هر یک از این رنگ‌ها انرژی مخصوص به خودشان را دارند و آن را به بیننده منتقل می‌کنند. وظیفه عکاس از همین مرحله آغاز می‌شود که باید در عکس‌های تبلیغاتی‌اش از این تنالیته به نحو احسن استفاده کند.

رنگ‌های گرم، انرژی بسیار بالاتری نسبت به رنگ‌های سرد دارند و عموما هیجان، نشاط و سرزندگی را انتقال می‌دهند. عمده توجه بیننده در یک کادر و قاب به رنگ‌های گرم جلب می‌شود و این دقیقا خاصیت اصلی این رنگ‌ها در عکاسی تبلیغاتی است. خصوصا که رنگ‌های گرم در طبیعت به شکل خالص بسیار کمیاب‌تر از رنگ‌های سرد هستند و چشم انسان به‌طور روزمره در طبیعت برخورد خاصی با آن‌ها ندارد.

به همین ترتیب رنگ‌های گرم بیشتر به چشم بیننده می‌آید و عکاس باید بتواند از امثال این تنالیته و رنگ در عکاسی تبلیغاتی خصوصا تبلیغات حول محور موضوعاتی که اساسشان هیجان، شور، نشاط و… است، استفاده کند. در مقابل رنگ‌های سرد حامل آرامش و لطافت هستند و بیشتر در پس زمینه نقش خود را ایفا می‌کنند.

ترکیب این نوع رنگ‌ها با رنگ‌های گرم در عکاسی تبلیغاتی اگر به شکل درستی انجام نشود، رنگ‌های سرد کاملا به حاشیه می‌روند و دیگر به چشم مخاطب نمی‌آیند. بنابراین اگر قصد چیدمان صحنه را دارید، به‌عنوان عکاس باید بتوانید به خوبی از هر دوی این طیف‌ها در عکس‌هایتان استفاده کنید تا نتیجه مطلوبتان حاصل شود. ایجاد تعادل میان این دو طیف کاملا به عهده شما است و باید از خواص آن‌ها در مسیر درست بهره بگیرید.

کلام پایانی

هدف از عکاسی تبلیغاتی، جلب توجه بیننده ترغیب او به خرید محصول یا استفاده از خدمات یک مجموعه است و کارفرما از عکاس چنین انتظاری دارد. اگر می‌خواهید پروژه‌های تبلیغاتی خود را به شکل بهتری پیش ببرید، باید نگاه خلاقانه و کاربردی به اطرافتان داشته‌باشید. رنگ در عکاسی تبلیغاتی عنصر مهمی است که می‌تواند کاربرد بسیاری داشته‌باشد. حواستان به این جزئیات باشد! توصیه می‌کنیم حتما روانشناسی رنگ‌ها و خواص آن‌ها را یاد بگیرید.

سوالات متداول

کاربرد رنگ در عکاسی تبلیغاتی و روانشناسی چیست؟

به‌طور کلی رنگ‌ها دارای شخصیت، خواص و هویت خاص خود هستند و می‌توانند بر ذهن بیننده تاثیر شگرفی داشته‌باشند. از این روز عکاسان تبلیغاتی ماهر و باتجربه ترجیح می‌دهند عمده‌ تمرکز خود را بر روی استفاده از رنگ‌های مختلف در چیدمان صحنه و ترکیب‌بندی تصاویر خود بگذارند.

استفاده از رنگ در عکاسی تبلیغاتی به چه شکلی انجام می‌شود؟

رنگ‌ها باید در کادر تصویر هارمونی ایجاد کنند و اگر چنین نباشد، عکس تبلیغاتی نمی‌تواند رسالت خود را انجام دهد. چرا که نگاه مخاطب جذب آن نشده و به نوعی به خرید یا استفاده از محصول ترغیب نمی‌شود. یکی از کاربردی‌ترین ترفندها استفاده از ترکیب رنگ‌های سرد و گرم در تصاویر است. به‌طور کلی در چرخه رنگ، رنگ‌ها به دو نوع سرد و گرم تقسیم می‌شوند. رنگ‌های سرد شامل آبی، بنفش و سبز و رنگ‌های گرم شامل قرمز، زرد و نارنجی هستند.

منابع: + + + + +

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *