بابافت بلاگ

عکاسی مدلینگ چیست؟ راهنمای کامل عکاسی و نورپردازی مدلینگ

عکاسی مدلینگ

یکی از جذاب‌ترین و فراگیرترین شاخه‌های عکاسی، عکاسی مدلینگ است. یکی از دلایل اقبال عمومی نسبت به این شاخه از عکاسی را یقینا می‌توان همه‌گیر شدن شبکه‌های اجتماعی مختلف دانست. در همین راستا افراد تلاش می‌کنند عکس‌های جذابی را برای پست کردن در شبکه‌های اجتماعی یا پروفایل‌هایشان ثبت کنند و لازمه ثبت تصاویر جذاب، درک صحیح از مدلینگ و عکاسی مدلینگ است. حتما می‌دانید کاربرد عکاسی مدلینگ تنها در چند پست اینستاگرامی و فیس‌بوکی خلاصه نمی‌شود. عمر عکاسی مدلینگ به عمر دوربین عکاسی پیوند می‌خورد و درست از زمانی که دوربین‌های عکاسی وارد صنعت مد و پوشاک شدند، این شاخه از عکاسی نیز به وجود آمد. عکاسان بسیار زیادی وجود دارند که در حوزه عکاسی مدلینگ فعالیت می‌کنند. تقریبا اکثر این عکاسان هم از تجربه و شهرت کافی برخوردارند؛ اما چیزی که آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند، ایده‌ها و تفکرات منحصربه‌فردشان است. در این مطلب می‌خواهیم چند ترفند و ایده بسیار مهم در ارتباط با عکاسی مدلینگ را برایتان شرح دهیم. استفاده از این ترفندها به شما کمک خواهد کرد یک عکاس حرفه‌ای و متفاوت با دیگر عکاسان شوید. با ما همراه باشید.

در عکاسی مدلینگ حواستان تمام و کمال به مدلتان باشد

در عکاسی مدلینگ، مراقبت کردن از مدل، فراهم کردن محیطی آرام و به وجود آوردن شرایطی که او بتواند آرامش روانی داشته باشد، اهمیت بسیار زیادی دارد. در حقیقت تجربه به شکل گسترده‌ای ثابت کرده که اگر مدل شما از شرایط و جو موجود در پروژه عکاسی رضایت داشته باشد و لذت ببرد، می‌تواند بهترین ژست‌های ممکن را بگیرد و در تک تک آن‌ها در طبیعی‌ترین و زیبا‌ترین حالت خودش باشد.

حتما می‌دانید بسیاری از افراد در مقابل دوربین عکاسی استرس زیادی را تجربه می‌کنند. این فقط در رابطه با مدل‌های تازه‌کار صدق نمی‌کند، بلکه تعداد زیادی از مدل‌های باتجربه نیز ممکن است به هر دلیلی در این وضعیت قرار بگیرند. مشخصا عکاسی در شرایط استرس‌زا برای مدل اصلا خوشایند نیست و تاثیرات منفی روی کیفیت تصاویر شما می‌گذارد.

توصیه ما این است که پیش از شروع پروژه، حتما یک ارتباط دوستانه و خوب با مدل خود برقرار کنید. می‌توانید دقایقی کنار او بنشینید و در رابطه با فرایندی که می‌خواهید در پروژه طی کنید و برنامه‌هایی که قرار است پیاده شود، صحبت نمایید.

بهتر است ایده خود را کاملا توضیح دهید و به او بگویید می‌خواهید روند کلی عکس‌هایتان به چه شکل باشد. این گفت‌وگو به مدلتان کمک می‌کند که ژست‌های بهتر و مرتبط‌تری با پروژه شما بگیرد و به همین ترتیب نتیجه نهایی کار شما نیز قوی‌تر خواهد بود. اشتباه بسیاری از عکاسان در همین مرحله است.

برای آشنایی با عکاسی ژورنالی، کلیک کنید.

یکی از جذاب‌ترین و فراگیرترین شاخه‌های عکاسی، عکاسی مدلینگ است.
یکی از جذاب‌ترین و فراگیرترین شاخه‌های عکاسی، عکاسی مدلینگ است.

برخی از آن‌ها فکر می‌کنند باید با مدل مثل یک مجسمه برخورد شود و تمامی فعالیت مدل خود را در گرفتن ژست‌هایی که به آن‌ها پیشنهاد می‌شود، خلاصه می‌کنند. نتیجه این اتفاق هم مشخص است؛ تعداد زیادی عکس بی‌روح و مصنوعی. شما در ابتدای امر بهتر است راجع به تمام پروژه، ساختار، شرایط و … با مدلتان صحبت کنید و به او فرصت دهید که آرامش خود را حفظ کند.

حتی می‌توانید از ایده‌هایی که مدل برای ژست گرفتن و بهتر شدن روند پروژه عکاسی دارد، استقبال کنید و عکس‌های جذاب‌تری بگیرید. فراهم کردن این ارتباط دوسویه و فضای مشارکتی و تعاملی باعث کاهش استرس و برداشتن موانع از پیش روی شما خواهد شد و مطمئنا از نتیجه کار راضی‌تر خواهید بود.

بیشتر بخوانید: ایده عکاسی پرتره؛ ترفندهای ۲۰۲۲ برای ثبت پرتره‌های جذاب

این هنر مدل است که با ژست گرفتن می‌تواند حالت طبیعی را بهبود ببخشد.

 توضیح درست ژست‌ها برای مدل اهمیت زیادی دارد

جلوی آینه به شکل طبیعی بایستید؛ می‌بینید طرز طبیعی ایستادن زیاد جالب نیست. در این وضعیت دست‌ها به شکل بی‌هدف و شل در جای خود قرار می‌گیرند، فرم زانوها تعریفی ندارد، اصولا افراد دچار غبغب می‌شوند و به‌طور کلی طبیعی ایستادن افراد خیلی هم طبیعی نیست!

این هنر مدل است که با ژست گرفتن می‌تواند این حالت طبیعی را بهبود ببخشد و نقص‌هایش را از بین ببرد. بهتر است کمی وقت بگذارید و ژست‌هایی که در ذهن دارید را به مدل خود توضیح دهید. آن‌ها باید بتوانند به شیوه‌ای خاص بایستند یا بنشینند که تمامی نواقص ممکن برطرف شود.

اگر بتوانید قبل و بعد یک ژست را به او نشان دهید، درکش را از ژست بالاتر خواهید بود. بهتر است با ژست‌های آسان‌تر شروع کنید تا تسلط مدل بالاتر برود. حواستان به دست‌ها باشد؛ قرارگرفتن دست‌ها به شکل نامناسب تمام تلاشتان را هدر خواهد داد.

بیشتر بخوانید: فرق عکاسی پرتره و مدلینگ

شما بدون داشتن تجهیزات مناسب نمی‌توانید پروژه عکاسی خوب را شروع کنید.
شما بدون داشتن تجهیزات مناسب نمی‌توانید پروژه عکاسی خوب را شروع کنید.

در عکاسی مدلینگ المان‌های موجود در صحنه باید هارمونی داشته باشند

منطقا هر پروژه عکاسی که آغاز می‌کنید باید مسیر مشخص و هدف تعیین‌شده‌ای داشته باشد. در طول پروژه عکاسی شما باید تمام المان‌ها، اکسسوری‌ها، رنگ‌ها و … با یکدیگر هماهنگ باشند و در صورت امکان ارتباط میان آن‌ها منطقی و مشخص باشد. توصیه می‌کنیم حتی برای خلاقیت‌های بداهه‌ای که می‌خواهید در میان کار داشته باشید هم برنامه‌ریزی کنید.

تجهیزات خود را تکمیل کنید

شما بدون داشتن تجهیزات مناسب نمی‌توانید پروژه عکاسی خوب را شروع کنید. دوربین اصلی‌ترین وسیله شما است که باید از کیفیت بسیار خوبی برخوردار باشد. خوشبختانه امروزه گوشی‌های تلفن همراه هوشمند هم دارای دوربین‌های بسیار قدرتمندی هستند؛ اما توصیه ما خرید دوربین DSLR حرفه‌ای است.

در طول پروژه ممکن است به تجهیزات جانبی دیگر، از قبیل وسایل نورپردازی، لنز‌های مختلف، سه پایه، رم، باتری و … هم نیاز پیدا کنید. بهتر است پیش از شروع پروژه تمامی تجهیزات خود را چک کرده و تمام وسایلی که نیاز دارید را همراه خود ببرید. وقت شما و وقت مدلتان بسیار ارزشمند است و نمی‌توان به علت کسری تجهیزات و مشکلات این‌چنینی پروژه را تعطیل و به روزهای دیگر موکول کرد.

بیشتر بخوانید: ژست عکاسی دونفره دخترانه؛ ایده عکس با دوست صمیمی ۲۰۲۲

بهتر است لوکیشن را چند روز پیش از انجام پروژه انتخاب کنید.

در عکاسی مدلینگ، لوکیشن خود را کاملا بررسی کنید

لوکیشن نقش اساسی در کیفیت نهایی عکس‌هایتان دارد. این نقش در عکاسی مدلینگ پررنگ‌تر هم می‌شود. بهتر است لوکیشن را چند روز پیش از انجام پروژه انتخاب کنید.

حتما در محیط راه بروید و رنگ‌ها و اشیاء موجود در آن‌جا را مورد بررسی قرار دهید. حتما ایده‌های ناب و جذابی برای انتخاب رنگ لباس مدل و ژست‌هایی که قرار است بگیرد به ذهنتان خواهد رسید. روی تمام جزئیات موجود تمرکز کنید! دقیقا همین جزئیات است که کار شما را با کار دیگر عکاسان متفاوت می‌کند.

یک کارگردان خوب باشید

در بخش‌های پیشین در ارتباط یا برقراری رابطه و تعامل با مدل صحبت کردیم. شما به‌عنوان عکاس باید در پروژه عکاسی‌تان نقش یک کارگردان خوب را ایفا کنید. کارگردان در پروژه نمایشی خود با همکاران و اهالی صحنه ارتباط برقرار می‌کند و هر چقدر این ارتباط سازنده‌تر باشد، نتیجه‌ نهایی هم بهتر می‌شود.

روی کارتان تمرکز داشته باشید و حتما تمام چیزهایی که در پروژه عکاسی‌تان اختلال ایجاد می‌کند را یا حذف کنید یا در رفع اختلال به وجود آمده بکوشید. این مهم است که در نهایت شما به چیزی که از ابتدا برای پیش بردن این پروژه برنامه‌ریزی کرده بودید برسید و هیچ چیزی این روند را با مشکل رو به رو نکند. به همکاران و مدل‌ خود اعتماد کنید و با هم‌فکری یکدیگر پروژه را به بهتری شکل ممکن پیش ببرید.

بیشتر بخوانید: ژست عکاسی مدلینگ

 اگر می‌توانید عوامل را برای روزهای بیشتری آفیش کنید، توصیه می‌کنیم حداکثر تلاشتان را برای بیشتر کردن پروژهای پروژه انجام دهید.
 اگر می‌توانید عوامل را برای روزهای بیشتری آفیش کنید، توصیه می‌کنیم حداکثر تلاشتان را برای بیشتر کردن پروژهای پروژه انجام دهید.

در عکاسی مدلینگ همه‌ حاضرین در پروژه نیاز به استراحت دارید

قطعا شما به‌عنوان عکاس عاشق کار خود هستید و وقتی پروژه را شروع می‌کنید، سخت در آن فرو می‌روید و هیجان و علاقه‌تان به کار باعث می‌شود زمان از دستتان خارج شود. اما فراموش نکنید شما و تمام حاضران در پروژه انسان هستید و نیاز به استراحت کردن دارید.

قطعا در یک پروژه عکاسی طولانی و حرفه‌ای مدل‌ها، طراحان لباس، طراحان صحنه، طراحان گریم و… حضور دارند که هر کدامشان ممکن است بعد از مدتی خسته شوند و نیاز به استراحت داشته باشند. خسته شدن هر یک از آن‌ها می‌تواند بازدهی پروژه را کاهش دهد؛ خصوصا مدل که دائما مقابل دوربین است و خستگی در چهره‌اش به‌سادگی نمایان می‌شود. حتما وقفه‌هایی به‌اندازه برای استراحت کردن در طول پروژه داشته باشید.

 اگر می‌توانید عوامل را برای روزهای بیشتری آفیش کنید، توصیه می‌کنیم حداکثر تلاشتان را برای بیشتر کردن پروژهای پروژه انجام دهید. یقینا انجام یک پروژه ۲۴ ساعته در یک شبانه‌روز خستگی زیادی را به شما و همکارانتان تحمیل می‌کند. این در حالی است که می‌توانید این ۲۴ ساعت را در یک هفته پخش کنید و بازدهی بیشتری از پروژه داشته باشید.

در طول پروژه باانگیزه و پرانرژی باشید

شما نفر اول پروژه عکاسی مدلینگی هستید که ترتیب داده‌اید. مطمئن باشید اگر در طول پروژه باانگیزه و شاداب بمانید، تمامی همکاران شما هم تشویق می‌شوند و انگیزه بیشتری برای ادامه کار دارند. بسیاری از مدل‌ها خجالتی هستند و نمی‌تواند انرژی خود را در طول پروژه تخلیه کنند.

همین موضوع باعث می‌شود او در تمام عکس‌ها چهره‌ای معذب داشته باشد. این در حالی است که اگر شما انرژی بالایی داشته باشید و آن را به تمامی همکاران خود منتقل کنید، اصطلاحا یخ مدلتان هم کم کم آب می‌شود و می‌تواند در پرانگیزه‌ترین و پرانرژی‌ترین حالت خود به شما کمک کند.

بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی فشن

توصیه می‌کنیم حتما از شرایط آب و هوایی محیط عکاسی‌تان مطمئن شوید.
توصیه می‌کنیم حتما از شرایط آب و هوایی محیط عکاسی‌تان مطمئن شوید.

شرایط محیطی را در نظر بگیرید

پروژه‌های عکاسی اصولا طولانی هستند و شما باید شرایط محیطی و آب و هوایی موجود برای کار خود را در نظر داشته باشید؛ خصوصا اگر قرار است در فضای باز عکاسی کنید.

قطعا پیش بردن پروژه در دمای ۴۰ درجه ساحل خلیج فارس در یک روز تابستانی و گرم ممکن نیست! سلامت شما، همکاران و مدلتان باید در اولویت باشد. به جز مسئله سلامتی، یقینا گرما و سرمای خارج از تحمل لوکیشن شما بر تمام پروژه‌تان تاثیر می‌گذارد؛ سرزندگی و شادابی چهره مدلتان از دست می‌رود و ممکن است پروژه‌تان آن‌طور که می‌خواهید به سرانجام نرسد.

بیشتر بخوانید: عکاسی کاپل؛ ژست، ترفند و ایده خلاقانه ۲۰۲۳

 علاوه بر این، توصیه می‌کنیم حتما از شرایط آب و هوایی محیط عکاسی‌تان مطمئن شوید. برف، باران، باد، خاک و دیگر عوامل این‌چنینی نه‌تنها پروژه‌تان را با مشکل روبه‌رو می‌کند، که می‌تواند تجهیزات شما را نیز خراب کند. هزینه تعمیر یا خرید مجدد تجهیزات عکاسی سرسام‌آور است و بهتر است از خسارت‌های این‌چنینی پیشگیری کنید.

از عکاس‌های یهویی غافل نشوید

عکاسی مدلینگ فقط منحصر به دادن چند ژست به مدل و عکس گرفتن از او نیست. عکس‌های یهویی همیشه جایگاه ویژه‌ای در عکاسی مدلینگ دارند و شما نباید از آن غافل شوید. اتفاقا زمانی که مدلتان از ژست گرفتن دست می‌کشد، شما باید فرصت را غنیمت شمارید و عکس‌های مورد نظرتان را ثبت کنید. مطمئن باشید این عکس‌ها در میان دیگر عکس‌های پروژه‌تان می‌درخشد.

نباید از نگاه کردن دست بکشید. چشمان شما باید هر لحظه در پی یافتن موقعیتی باشد که بتوانید تصاویر بی‌نظیری ثبت کنید. همین حالت طبیعی مدل بهترین موقعیت است؛ هنگامی که او دارد موهایش را مرتب می‌کند، می‌خندد، در فکر فرو می‌رود و قدم می‌زند. هرچقدر این لحظات در وضعیت طبیعی‌تری ثبت شوند، نتیجه نهایی هم بهتر خواهد بود. لحظاتی که ناخوداگاه خلق می‌شوند، ده‌ها برابر جذاب‌تر از لحظات برنامه‌ریزی‌شده هستند.

زوایای مناسب را پیدا کنید

کسانی که حتی یک‌بار تجربه عکاسی دارند، می‌دانند زاویه نامناسب چقدر می‌تواند جذابیت چهره مدل را از بین ببرد و برعکس، زاویه مناسب چقدر چهره فرد را جذاب‌تر می‌کند. شما می‌توانید با پیدا کردن زاویه مناسب و تنظیم منبع نور در وضعیت صحیح عکس‌های جذاب‌تری از مدل خود بگیرید، به شکلی که تمام جزئیات و زیبایی‌های چهره مدلتان در تصاویر آشکار شود.

حتما سعی کنید در تصاویرتان از پرسپکتیو طبیعی استفاده کنید. در حقیقت باید لنز را در زاویه‌ای تنظیم کنید که این پرسپکتیو را ایجاد کند و همچنین به کمک منبع نور و سایه‌های ایجادشده، کادرتان را بهبود ببخشید.

بیشتر بخوانید: لوازم عکاسی مدلینگ

 هنگام چک کردن صحنه و ژست مدل، حتما چند عکس در زوایای مختلف با نورپردازی‌های متفاوت بگیرید.
هنگام چک کردن صحنه و ژست مدل، حتما چند عکس در زوایای مختلف با نورپردازی‌های متفاوت بگیرید.

اهمیت نورپردازی صحیح را در عکاسی مدلینگ فراموش نکنید

نورپردازی در عکاسی مدلینگ اهمیت فوق‌العاده زیادی دارد. هنگام چک کردن صحنه و ژست مدل، حتما چند عکس در زوایای مختلف با نورپردازی‌های متفاوت بگیرید. تنظیمات دوربین را تغییر دهید و عکس‌هایی در دیافراگم‌ها و سرعت‌ شاترهای متغیر ثبت کنید تا ایده‌آل‌ترین وضعیت ممکن را به‌ دست بیاورید.

این بسیار مهم است که علاوه بر تنظیمات دوربین، بر نور هم مسلط باشید. از به وجود آمدن سایه‌های مزاحم و اضافی پیشگیری کنید و با ابزاری مانند رفلکتورها نور را به شکل نرم و ملایم به سوژه‌تان بتابانید. نورپردازی درست زیبایی‌های چهره مدل را نمایان‌تر خواهد کرد.

در این مطلب با صفر تا صد عکاسی مدلینگ و ترفندهایی که می‌توانید با پیاده‌ کردنشان تصاویر جذاب‌تری ثبت کنید، آشنا شدید. این بسیار مهم است که بتوانید شرایط موجود را به ایده‌آل‌ترین حالت ممکن برسانید و از هیچ تلاشی برای بهتر شدن عکس‌هایتان دریغ نکنید.

منبع +++++

چگونه باید ژست بگیرم؟

جلوی آینه به شکل طبیعی بایستید؛ می‌بینید طرز طبیعی ایستادن زیاد جالب نیست. در این وضعیت دست‌ها به شکل بی‌هدف و شل در جای خود قرار می‌گیرند، فرم زانوها تعریفی ندارد، اصولا افراد دچار غبغب می‌شوند و به‌طور کلی طبیعی ایستادن افراد خیلی هم طبیعی نیست! این هنر مدل است که با ژست گرفتن می‌تواند این حالت طبیعی را بهبود ببخشد و نقص‌هایش را از بین ببر

برای انتخاب لوکیشن باید به چه مواردی دقت کنیم؟

حتما در محیط راه بروید و رنگ‌ها و اشیاء موجود در آن‌جا را مورد بررسی قرار دهید. حتما ایده‌های ناب و جذابی برای انتخاب رنگ لباس مدل و ژست‌هایی که قرار است بگیرد به ذهنتان خواهد رسید. روی تمام جزئیات موجود تمرکز کنید! دقیقا همین جزئیات است که کار شما را با کار دیگر عکاسان متفاوت می‌کند.

چطور از افرادی که از دوربین می‌ترسند عکاسی کنیم؟

توصیه ما این است که پیش از شروع پروژه، حتما یک ارتباط دوستانه و خوب با مدل خود برقرار کنید. می‌توانید دقایقی کنار او بنشینید و در رابطه با فرایندی که می‌خواهید در پروژه طی کنید و برنامه‌هایی که قرار است پیاده شود، صحبت نمایید.
بهتر است ایده خود را کاملا توضیح دهید و به او بگویید می‌خواهید روند کلی عکس‌هایتان به چه شکل باشد. این گفت‌وگو به مدلتان کمک می‌کند که ژست‌های بهتر و مرتبط‌تری با پروژه شما بگیرد و به همین ترتیب نتیجه نهایی کار شما نیز قوی‌تر خواهد بود. اشتباه بسیاری از عکاسان در همین مرحله است

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *