بابافت بلاگ

فرق عکاسی پرتره و مدلینگ؛ از ۳در۴ و پرسنلی تا مدل و فشن

فرق عکاسی پرتره و مدلینگ

برای افرادی که به عکاسی علاقه دارند و می‌خواهند در یک یا چند زمینه حرفه‌ای شوند، باید گفت تفاوت‌های زیادی بین ژانر‌های مختلف عکاسی وجود دارد. عکاسی پرتره و مدلینگ در بین عکاسان مختلف درسراسر جهان بسیار پرطرفدار است. این درحالی است که فرق عکاسی پرتره و مدلینگ به‌گونه‌ای است که باید هر دو سبک را به‌خوبی آموزش دیده و با ویژگی‌ها و نکات مختلف آن آشنا باشید. به این شکل می‌توانید در هر دو زمینه به‌عنوان یک عکاس حرفه‌ای فعالیت کنید. عکس‌های مد معمولا در صنعت تبلیغات استفاده می‌شود، به همین دلیل به مدل‌های حرفه‌ای و آموزش دیده نیاز دارد. اما عکاسی پرتره، شامل ثبت یک عکس 3*4 است که در آن نیازی به ژست گرفتن‌های خاص نیست و تنها نمایش واقعی احساسات و شخصیت سوژه است که بهترین داستان را روایت می‌کند. برای آشنایی بیشتر با تفاوت‌های عکاسی پرتره و مدلینگ، با ادامه مطلب همراه باشید.

عکاسی پرتره چیست؟

در عکاسی پرتره به ثبت ماهیت، شخصیت، هویت و نگرش یک فرد با استفاده از پس‌زمینه، نورپردازی و ژست گرفتن می‌پردازیم. درواقع عکاسی پرتره یکی از چالش‌برانگیزترین ژانرهای عکاسی است که هدف آن گرفتن عکسی است که هم طبیعی به نظر برسد و هم نشان‌دهنده شخصیت سوژه باشد.

فرق عکاسی پرتره و مدلینگ به‌گونه‌ای است که باید هر دو سبک را به‌خوبی آموزش دیده و با ویژگی‌ها و نکات مختلف آن آشنا باشید.

تا زمانی که عکاس پرتره بتواند به‌طور موثر شخصیت سوژه را به تصویر بکشد، تجهیزات عکاسی که استفاده می‌کند، مهم نیست. اما این در حالی است که تاثیر داشتن تجهیزات پیشرفته در ثبت پرتره‌های حرفه‌ای را نمی‌توان نادیده گرفت.

در عکاسی پرتره به ثبت ماهیت، شخصیت، هویت و نگرش یک فرد با استفاده از پس‌زمینه، نورپردازی و ژست گرفتن می‌پردازیم.

وظایف عکاس پرتره برای نمایش فرق عکاسی پرتره و مدلینگ

در بررسی فرق عکاسی پرتره و مدلینگ و همچنین سایر زمینه‌های عکاسی، می‌توان به وظایف مختلف عکاس در ژانرهای مختلف اشاره کرد. به‌عنوان مثال یک عکاس پرتره باید بهترین پس‌زمینه و موقعیت را با نور مناسب برای سوژه‌های پرتره خود پیدا کنند. همچنین بیشتر عکاسان پرتره نکات ژست گرفتن را نیز به سوژه‌های خود ارائه می‌دهند. به‌طور کلی مهم‌ترین وظایف عکاسان پرتره، شامل موارد زیر است:

  • پیدا کردن موقعیت و مکان مناسب: یک وظیفه رایج برای عکاس پرتره، یافتن مکانی برای ایجاد پس‌زمینه فوق‌العاده و تاثیرگذار متناسب با سوژه است. او می‌تواند انتخاب کند عکس پرتره خود را در یک استودیو بگیرد یا مکانی را در خارج از استودیو پیدا کند. یک انتخاب ساده و پرطرفدار برای اکثر عکاسان پرتره سنتی، انتخاب پس‌زمینه ساده در محیط استودیو است. این درحالی است که با عکاسی در خارج از استودیو، می‌توانید عناصر خلاقانه‌ای را به عکس اضافه کنید که به انعکاس شخصیت سوژه‌ کمک کرده و به بیننده این امکان را بدهد تا حس بهتری از شخص درون عکس دریافت کند.
  • آشنایی با نورپردازی مناسب: نورپردازی یکی از حیاتی‌ترین جنبه‌های عکاسی پرتره است، زیرا تنظیمات نوری مختلف می‌تواند نگرش و احساس متفاوتی از پرتره ایجاد کنند. اکثر عکاسان پرتره به فلاش داخلی دوربین متکی نیستند و درعوض از نور طبیعی یا نورهای استودیویی و بازتابنده استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید:ایده عکاسی پرتره؛ ترفندهای ۲۰۲۲ برای ثبت پرتره‌های جذاب

عکاسی مدلینگ چیست؟

عکاسی مدلینگ یک ژانر عکاسی است که در سراسر جهان رایج و پرطرفدار است. علت این محبوبیت علاوه‌بر تنوع زمینه‌های کاری، پرسود بودن آن است. هدف اصلی عکاسی مدلینگ، کمک به صنعت تبلیغات و نمایش محصولات مختلف به بهترین شکل ممکن است.

نورپردازی یکی از حیاتی‌ترین جنبه‌های عکاسی پرتره است، زیرا تنظیمات نوری مختلف می‌تواند نگرش و احساس متفاوتی از پرتره ایجاد کنند.
نورپردازی یکی از حیاتی‌ترین جنبه‌های عکاسی پرتره است، زیرا تنظیمات نوری مختلف می‌تواند نگرش و احساس متفاوتی از پرتره ایجاد کنند.

یکی از نکات مهم درباره عکاسی فشن و فرق عکاسی پرتره و مدلینگ این است که ژانر مد به شدت با انواع دیگر عکاسی، ازجمله هنرهای زیبا و عکاسی محصول در ارتباط است. برخی از رایج‌ترین انواع عکاسی مدلینگ عبارت است از:

  • عکاسی کاتالوگ: کاتالوگ ساده‌ترین سبک از انواع عکاسی مد است و هدف اصلی آن تمرکز روی نمایش و افزایش فروش لباس است. در این نوع عکاسی، اولویت با طرح و مارک لباس بوده و درواقع فروش یک لباس و برند انگیزه اصلی عکاسی مد کاتالوگ است. این سبک توسط شرکت‌هایی استفاده می‌شود که به دنبال عرضه و فروش محصولات خود به مشتریان هستند.
  • عکاسی مد بالا: مد بالا چیزی است که مردم اغلب روی جلد مجلات موردعلاقه خود می‌بینند. اما از دیدگاه عکاس، مد بالا به معنای سوپرمدل‌های شناخته شده در ژست‌های اغراق‌آمیز و عناصر مختلف بی‌نقص، ازجمله مدل مو و مکان برای ایجاد یک تصویر فوق‌العاده است. درواقع این سبک یکی ازآوانگاردترین انواع تصاویر را ثبت می‌کند. این نوع عکاسی مدلینگ معمولا در تبلیغات مجلات تک صفحه‌ای یا بیلبوردهای تبلیغاتی استفاده می‌شود.
  • عکاسی مد خیابانی: مد خیابانی که به‌عنوان مد شهری نیز شناخته می‌شود، اغلب به‌عنوان نقطه مقابل مد بالا درنظر گرفته می‌شود. گرانج و هیپ‌هاپ نمونه‌هایی هستند که بعدها به سبک‌های رایج مد خیابانی تبدیل شدند. پوشش مدل‌ها در این سبک، شامل انواع لباس‌هایی است که مردم هر روز می‌پوشند، مانند شلوار جین، پیراهن، هودی و…
  • عکاسی مد تحریریه: این نوع از عکاسی مدلینگ به‌دنبال روایت داستان‌های مختلف است. این نوع از عکس‌ها را به‌طور معمول در نشریاتی مانند مجلات و روزنامه‌ها می‌بینید. همچنین تصاویر همراه با متنی هستند که می‌تواند در مورد موضوعات بسیار متنوعی باشد. از عکاسی مد تحریریه در مجلات مد، کتاب‌ها، پوسترها و… استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: ژست عکاسی مدلینگ؛ اصول و نکات و ایده‌های جذاب مدلینگ

عکاسی مد تحریریه، به‌دنبال روایت داستان‌های مختلف است.

فرق عکاسی پرتره و مدلینگ

حالا که با انواع عکاسی پرتره و مدلینگ و تعریف آن‌ها آشنا هستید، بهتر است فرق عکاسی پرتره و مدلینگ را نیز بررسی کنیم. البته باید بدانید یکسری از نکات مهم و کلیدی در عکاسی وجود دارد که باید در تمام سبک‌ها رعایت شود، اما این به این معنی نیست که هر ژانر عکاسی، ویژگی‌ها و خصوصیات خاص خود را نداشته باشد. به برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های عکاسی پرتره و مدلینگ توجه کنید:

فرق عکاسی پرتره و مدلینگ؛ سوژه عکس در عکاسی مدلینگ نیاز به برنامه‌ریزی دارد

یکی از مهم‌ترین و بارزترین تفاوت‌های عکاسی پرتره و مدلینگ این است که سوژه عکس در عکاسی مد باید از قبل برای نوع پوشش، لباس، ژست و نحوه‌ی نمایش حرکات خود برنامه‌ریزی کند؛ به این معنی که شما به فکر و زمان زیادی برای آماده شدن مدل برای عکاسی نیاز دارید.

این درحالی است که پرتره‌ها اغلب با هدف نمایش شخصیت و زندگی روزمره افراد ثبت شده و جزو عکس‌های صادقانه محسوب می‌شوند. بنابراین سوژه عکس باید هرچه بیشتر به احساسات، عواطف و چهره خود نزدیک باشد. بنابراین حضور فرد و تبحر عکاس در ثبت پرتره‌های بی‌نظیر، تنها مواردی است که باید روی آن برنامه‌ریزی کنید.

فرق عکاسی پرتره و مدلینگ؛ مدل عکاسی مدلینگ باید برای ژست گرفتن آموزش ببیند

مهم‌ترین فرق عکاسی پرتره و مدلینگ، این است که در عکاسی مد شما به مدل‌هایی نیاز دارید که علاوه‌بر داشتن برخی ویژگی‌ها، دوره‌ها و آموزش‌های مربوط به ژست‌گرفتن را گذرانده باشد. قطعا شما نمی‌خواهید برای عکس‌های فشن خود با افرادی کار کنید که تمام وقت شما را برای ژست دادن صحیحی و اصولی به او حین عکاسی بگیرد.

این در حالی است که عکس پرتره باید بیانگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد سوژه عکس باشد. بنابراین نیازی به گرفتن ژست‌های اغراق‌آمیز و پردردسر وجود ندارد. تنها کافی است لبخند بزنید و به دوربین نگاه کنید.

بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی پرتره؛ معرفی و لیست لوازم عکاسی پرتره

 نیازی به گرفتن ژست‌های اغراق‌آمیز و پردردسر وجود ندارد.
نیازی به گرفتن ژست‌های اغراق‌آمیز و پردردسر وجود ندارد.

فرق عکاسی پرتره و مدلینگ؛ هدف عکاسی پرتره و مدلینگ متفاوت است

دانستن هدف اصلی عکاسی پرتره و عکاسی مدلینگ، آشنایی با مهم‌ترین و اصلی‌ترین تفاوت این دو سبک عکاسی است. پیش‌تر به اهداف مهم هرکدام از این دو ژانر اشاره کردیم، اما باید بدانید که:

  • عکاسی مد وسیله‌ای برای اهداف و مقاصد تجاری و تبلیغاتی است. در این سبک تلاش اصلی برای نمایش زیبایی، کیفیت و فروش محصول است. اکثر برندهای معروف از این سبک عکاسی برای نمایش و عرضه محصولات خود استفاده می‌کنند.
  • پرتره یک عکس شخصی و منحصربه‌فرد برای بیان احساسات و عواطف سوژه عکس است. از این ژانر عکاسی کمتر در زمینه تبلیغات استفاده می‌شود، به همین دلیل جزو عکس‌های روزانه و صادقانه محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: تجهیزات عکاسی فشن؛ چک لیست لوازم عکاسی مدلینگ

عکاسی مد وسیله‌ای برای اهداف و مقاصد تجاری و تبلیغاتی است.
عکاسی مد وسیله‌ای برای اهداف و مقاصد تجاری و تبلیغاتی است.

اینکه شما به‌عنوان عکاس کدام سبک از عکاسی را دوست دارید، وظایف شما را مشخص می‌کند. عکاسی مدلینگ و عکاسی پرتره، ازجمله پرطرفدارترین سبک‌های عکاسی بین عکاسان است.

اما فرق عکاسی پرتره و مدلینگ تا جایی است که باید در هر دو زمینه آموزش دیده و با ویژگی‌ها و اهداف هرکدام به‌خوبی آشنا باشید. نمایش داستان موردنظر سوژه عکس به بهترین نحو ممکن، یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید به‌عنوان یک عکاس حرفه‌ای به‌خوبی به آن مسلط باشید. اگر به عکاسی ژورنالی علاقه‌مند هستید، کلیک کنید.

منبع +++

وظایف عکاس پرتره چیست؟

پیدا کردن موقعیت و مکان مناسب: یک وظیفه رایج برای عکاس پرتره، یافتن مکانی برای ایجاد پس‌زمینه فوق‌العاده و تاثیرگذار متناسب با سوژه است. او می‌تواند انتخاب کند عکس پرتره خود را در یک استودیو بگیرد یا مکانی را در خارج از استودیو پیدا کند. یک انتخاب ساده و پرطرفدار برای اکثر عکاسان پرتره سنتی، انتخاب پس‌زمینه ساده در محیط استودیو است. این درحالی است که با عکاسی در خارج از استودیو، می‌توانید عناصر خلاقانه‌ای را به عکس اضافه کنید که به انعکاس شخصیت سوژه‌ کمک کرده و به بیننده این امکان را بدهد تا حس بهتری از شخص درون عکس دریافت کند.
آشنایی با نورپردازی مناسب: نورپردازی یکی از حیاتی‌ترین جنبه‌های عکاسی پرتره است، زیرا تنظیمات نوری مختلف می‌تواند نگرش و احساس متفاوتی از پرتره ایجاد کنند. اکثر عکاسان پرتره به فلاش داخلی دوربین متکی نیستند و درعوض از نور طبیعی یا نورهای استودیویی و بازتابنده استفاده می‌کنند.

مهمترین ویژگی عکاسان مدلینگ چیست؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی ها عکاسان مدلینگ این است که سوژه عکس در عکاسی مد باید از قبل برای نوع پوشش، لباس، ژست و نحوه‌ی نمایش حرکات خود برنامه‌ریزی کند؛ به این معنی که شما به فکر و زمان زیادی برای آماده شدن مدل برای عکاسی نیاز دارید.

هدف در عکاسی پرتره و مدلینگ چیست؟

عکاسی مد وسیله‌ای برای اهداف و مقاصد تجاری و تبلیغاتی است. در این سبک تلاش اصلی برای نمایش زیبایی، کیفیت و فروش محصول است. اکثر برندهای معروف از این سبک عکاسی برای نمایش و عرضه محصولات خود استفاده می‌کنند.
پرتره یک عکس شخصی و منحصربه‌فرد برای بیان احساسات و عواطف سوژه عکس است. از این ژانر عکاسی کمتر در زمینه تبلیغات استفاده می‌شود، به همین دلیل جزو عکس‌های روزانه و صادقانه محسوب می‌شوند.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *